Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 21° 2
Sutra: 21° 21° 2
16. listopada 2019.
Nisu imali veze

Općina Kostrena o otkazanom Thompsonovom koncertu: 'Načelnik Vranić izložen je prijetnjama'

Foto Vedran Karuza
Foto Vedran Karuza
Autor:
Objavljeno: 4. travanj 2018. u 11:12 2018-04-04T11:12:33+02:00

Iz Općine Kostrena reagirali su danas na tekst objavljen u Novom listu, o mogućim političkim implikacijama zabrane koncerta Marka Perkovića Thompsona u Kostreni.

Reagiranje prenosimo u cijelosti.

Poštovani,

Dostavljamo priopćenje za medije povodom članka objavljenog u dnevnim novinama Novi list pod naslovom „Zabranjeni Thompson ruši vlast u Kostreni?“, koji su prenijeli i ostali mediji.

Općinska uprava Općine Kostrena nije sudjelovala u razgovorima oko organizacije koncerta Marka Perkovića Thompsona u Sportskoj dvorani Kostrena kojom upravlja KD Kostrena, niti je bila upoznata s činjenicom da su potpisani ugovori i od strane KD Kostrena preuzete bilo kakve obveze. Obavijest o održavanju koncerta dobivena je neposredno uoči početka oglašavanja, no ni tada nije bila poznata činjenica da su ugovori potpisani, nego je i dalje ostavljen dojam kako se radi o pregovorima.

Obzirom da se memorijalni turnir u čast poginulom kostrenskom branitelju Ivici Opačku-Paji, kao povod ovom koncertu, održava početkom travnja, a u drugoj polovici travnja, već unaprijed planiranim programom Općina Kostrena obilježava 25 godina osnutka, općinski načelnik, predsjednik UDVDR Kostrena i direktor KD Kostrena donijeli su zaključak da se ova manifestacija neće održati nakon čega je direktor KD Kostrena sastavio i poslao obrazloženje organizatorima koncerta o raskidu suradnje.

Obrazloženje o raskidu suradnje Općina Kostrena dobila je na uvid tek nakon što je poslano organizatorima koncerta, tako da ni u ovom slučaju nije imala priliku utjecati na bilo koju okolnost.

Bez obzira što je riječ o komercijalnom koncertu, uobičajena je praksa da Općina bude informirana o događanjima koja se održavaju u njezinim prostorima od čega se u ovom slučaju iz nekog razloga odstupilo, unatoč tome što se radi o događanju visokog rizika.

Ovakvim postupanjem Općini Kostrena učinjena je reputacijska šteta, općinski načelnik izložen je verbalnim napadima i prijetnjama, a bude li čitava priča poprimila i sudski epilog, KD Kostrena imat će i financijsku štetu što će nedvojbeno zahtijevati i pitanje odgovornosti za istu.

Molimo vas za objavu informacije.

S poštovanjem,

Općina Kostrena

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.