Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
26. siječnja 2020.
Demantij

Ministarstvo: 'Zasad samo analiziramo mogućnosti oko izmjene rodiljnih naknada'

Ilustracija V. Karuza
Ilustracija V. Karuza
Objavljeno: 17. listopad 2018. u 7:51 2018-10-17T07:51:53+02:00

Povodom teksta objavljenog na portalu www.novilist.hr iza poveznice www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/HRVATSKA-USKORO-MEDU-NAJBOLJIMA-Roditelji-bi-iznos-puneplace-trebali-primati-tijekom-cijelog-roditeljskog-dopusta , od utorka 16. listopada 2018. godine pod naslovom „U pripremi izmjene zakona: Hrvatska uskoro među najboljima? Roditelji bi iznos pune plaće trebali primati tijekom cijelog roditeljskog dopusta“ autorice Bojane Mrvoš Pavić, molimo Vas da objavite sljedeći demanti sukladno članku 40. Zakona o medijima.

Na današnji upit novinarke Novog lista na konferenciji za medije o predstavljanju projekta udruge Obitelj3plus o terminu kad očekuje izmjene Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji pomoćnik ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku g. Ivica Bošnjak je odgovorio da očekuje izmjene Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji najvjerojatnije u prvoj polovici 2019. godine, ali je taj vremenski rok u navedenom članku stavljen pogrešno i u termin provođenja delimitiranja roditeljskih naknada, pod navodom: „Ministarstvo za demografiju i obitelj priprema izmjene Zakona o rodiljnim i roditeljskim potporama, prema kojima će delimitirana biti i naknada za majke odnosno očeve tijekom drugih šest mjeseci roditeljskog dopusta - otkrio je danas pomoćnik ministrice Ivica Bošnjak. Vjeruje, kako je kazao, da bi zakonske izmjene mogle stupiti na snagu u prvoj polovici iduće godine.“

O roku kada bi zakonske izmjene rodiljnih i roditeljskih potpora trebale stupiti na snagu pomoćnik ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, g. Ivica Bošnjak nije se očitovao, na upit novinarke odgovorio je u kontekstu da se o tome sukladno zaključcima Vijeća za demografsku revitalizaciju detaljno i na osnovu analiza razmatra mogućnosti. 

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu