Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 1
Sutra: 3° 3° 1
21. siječnja 2019.
Reagiranje

Ekoplus: Dokumenti Mosta nisu vjerodostojni

Autor:
Objavljeno: 21. prosinac 2017. u 15:35 2017-12-21T15:35:20+01:00

Dostavljamo odgovor na iznesene netočne informacije o radu tvrtke Ekoplus.

Kako nije prvi puta da su u javnosti, iz nama nepoznatog izvora, dospjeli dokumenti koji nisu vjerodostojni i kojima se umjesto zaštite javnog interesa javnost dezinformira, molimo da ovaj odgovor objavite u cijelosti.

Ekoplus je 16. kolovoza 2017. godine sklopio ugovor s tvrtkom Hago d.o.o. o posredovanju u zbrinjavanju otpada. Člankom 3. spomenutog ugovora, propisano je da će se otpad preuzimati po cijenama propisanim službenim cjenikom Ekoplusa. cijene obrade i zbrinjavanja otpada formirane su ovisno o vrsti otpada i kreću se od 232 kune do 470 kuna po toni.

Cijena 470 kuna po toni odnosi se na miješani komunalni otpad dok se cijena 232 kune odnosi na neopasni građevinski otpad ili primjerice inertni industrijski otpad. Cijna koju navodi Most nezavisnih lista od 210 kuna po toni nije točna, niti se radi o parafiranom dokumentu.

Također nije točno da se radi o nejasnim uvjetima raskida ugovora. Svi sklopljeni ugovori podložni su provjeri te moraju biti u skladu s pozitivnim propisima Republike Hrvatske, pa tako i ovaj s tvrtkom Hago. Obje ugovorne strane ugovor mogu raskinuti pisanim putem u roku od 60 dana, a rok otkaza ugovora počinje teći od dana zaprimanja pisane obavijesti.

Otkaz ugovora nije moguć jedino uslijed započete dopreme otpada. Primjerice, ukoliko Hago najavi da će tijekom deset dana dovoziti na ZCGO Marišćina određene količine otpada i računa da će taj otpad biti preuzet, tada ne bi bilo poslovno da Ekoplus uslijed isporuke raskine ugovor, izuzev da se radi o otpadu čiji sastav nije u skladu s Dozvolom za gospodarenje otpadom i koji se na Marišćini ne obrađuje i ne zbrinjava.

U tom ga slučaju Ekoplus nije dužan preuzeti, bez obzira na ugovor. Važno je napomenuti da do sada nije nije realizirana niti jedna isporuka, pa za sada ne možemo govoriti da smo ovjerili iskazanu namjeru i da ćemo surađivati pod određenim uvjetima kad do suradnje dođe. 

Ekoplus nije privatna tvrtka i, kao i u svim ostalim javnim tvrtkama, provode se redovite revizije u poslovanju u kojima bi bilo kakve nepravilnosti bile uočene, piše u odgovoru koji potpisuje Josip Dedić, predsjednik Uprave TD Ekoplus.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka