Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
20. siječnja 2020.
TVeater Davora Mandića

blog Prvi i zadnji put

Snimio Davor KOVAČEVIĆ
Snimio Davor KOVAČEVIĆ
Autor:
Objavljeno: 20. studeni 2016. u 10:52 2016-11-20T10:52:18+01:00

Dugo sam se lomio oko toga pisati ili ne o slučaju famoznog izlaženja iz studija, davati ili ne još, i tako potpuno nezasluženog, medijskog prostora jednom potkapacitiranom ignorantu, neobrazovanom neznalici i opasnom narcisoidnom manipulatoru željnom statusa i nedodirljivosti koji je samo zbog jadnog jada hrvatske političke scene dobio mogućnost da njegove teško probavljive populizme nacija guta kao antidepresive, ne shvaćajući da je to sve običan jalovi placebo. I odlučio: bit će to prvi i zadnji put da javno spominjem ime saborskog zastupnika (!) Ivana Pernara. I to spominjanje ne može a da ne bude u prvom licu.

Njegov niski start iz Stankovićevog i svih naknadnih, pa tako i budućih studija, uostalom unaprijed najavljen, mnogi, čini se, nisu shvatili. Stankovića i tako nitko više ne voli, pa zašto bi onda dobio popust u još jednoj svojoj bahatoj prezentaciji javnosti, i tako ozbiljno načetoj nepripremljenostima i nemogućnostima prikrivanja količine afekcije ili nesimpatije prema sugovornicima. Ali ono što je mnogima promaklo tiče se jednostavne činjenice da je Pernar bio kao podvojeni sudac/igrač u onoj mitskoj nogometnoj utakmici u kojoj Rijeka nikako nije smjela pobijediti Osijek i oteti le prezidenteu mogućnost da njegovi ljubimci iz Dinama, pardon Croatije, osvoje prvenstvo. Da nije Stanković ušao klizeći u noge, nego samo očešao Pernara po ramenu, ovaj bi i dalje odglumio pad kao da je pokošen rafalom iz automata, u maniri najboljih Ronaldovih padova. I sudac Pernar bi, naravno, udijelio planirani crveni karton Stankoviću i izjurio iz studija da napiše prvi od milijun statusa kojima će povećati broj svojih društvenomrežnih pratitelja, svjestan da status može biti puno jači i od Stankovića i od HRT-a i od upućenog razgovaranja o važnim temama.

I nije problem što postoje predstavnici mlađih generacija ispražnjeni od svakog sadržaja ili pameti, izgubljeni u floskulama i samozaljubljenim obmanama, nego to što sjede u Saboru i znaju kako titrati jednako tako ispražnjenim, samo puno očajnijim biračima.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.