Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 4
Sutra: 8° 8° 4
19. siječnja 2020.
TVeater Davora Mandića

blog Jurine kućne čarolije

Jurine kućne čarolije
Jurine kućne čarolije
Autor:
Objavljeno: 25. prosinac 2016. u 20:43 2016-12-25T20:43:59+01:00

LaudatoTV polako, ali sigurno kroči prema svom cilju: biti u svakom hrvatskom domu. Osim što su već itekako prisutni na Iskonu i MAXtv-u, nedavno su dobili i koncesiju za Zagreb i okolicu. Još malo i eto njih i u vašem televizoru.

Ne nudi se zasad puno, uglavnom vrlo površno katoličko indoktriniranje koje zahtjevniji vjernik (kao i nevjernik), ne može uzeti teološki ozbiljno, s pokojim nacionalističkim izletom, no ne još uvijek sustavnim ili promišljenim. Ipak, jedna emisija morat će vam namamiti barem osmijeh na lice.
Oduvijek su franjevci djelovali humanije, realnije, bliže »malom« čovjeku no što bi to bili dijecezanski svećenici (možda i zato što se potonji ne zavjetuju na siromaštvo te mogu posjedovati imovinu). Pa od sjajnog pape Franje, inače isusovca no s papinskim imenom skromnog Franje Asiškoga, ateisti diljem svijeta očekuju još samo da proglasi da nema Boga, pa da završimo s tim.

Nikako nećemo reći da je fra Juro Marčinković taj kalibar, ali da je simpatičan i da su njegovi »Zlatni savjeti« u biti humorističan program, ne mora se sumnjati.

Ovako vas, recimo, fra Juro dočeka: »Dragi gledatelji, sve vas srdačno pozdravljam, drago mi je da smo opet zajedno. Nije vam potrebno puno vremena kako bi njegovali svoje lice i ruke, tj. najvidljivije dijelove tijela.« I doista, eto sijaset savjeta u maniri koja ponekad podsjeća na Đurine kućne čarolije Top liste nadrealista, samo mišljene za ozbiljno. Ima zasigurno korisnih savjeta, ali gledatelj se ne može ne štrecnuti kad ispred fra Jura ugleda lak za nokte i kremu za ruke. Neće valjda?

Priča on tako da nikako ne treba sušiti namazane nokte fenom, nego namakati ih u hladnu vodu prije mazanja i u limonov sok poslije mazanja, za trajnost. I kad uzme ružičasti lak... srce je gledateljevo u petama... on ipak samo fingira otvaranje bočice i mazanje nokata.
Ali znamo mi da je probao.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.