Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
27. siječnja 2020.
TVeater Davora Mandića

blog Gi-gi-gibajmo se lijevo-desno

Gi-gi-gibajmo se lijevo-desno
Gi-gi-gibajmo se lijevo-desno
Autor:
Objavljeno: 3. travanj 2016. u 11:50 2016-04-03T11:50:00+02:00

Kad u redakciju koju ljudi doživljavaju uglavnom lijevom ili liberalnom, svjetonazorski otvorenom, kozmopolitskom, uđe netko koga se smatra ekspoziturom ideologije suprotnog predznaka, onda se opravdano može zdvajati nad promjenom identiteta.

Naravno, treba biti pošten pa reći da u tom slučaju promjena može biti i u jednom i u drugom smjeru: može se promijeniti domaćin, ako se konformizam nosi na krilima zaokreta »od gore«, što je povijest nebrojeno puta pokazala, a može se promijeniti i došljak, što je također empirijski potvrđeno, pogotovo ako je oportunizam njegova glavna misao vodilja, a promjene »od gore« suštinski nema.

Govorim, naravno, o RTL-u, što ste mislili?

Mirjana Hrga od 4. travnja ove godine postaje urednica i voditeljica središnje informativne emisije RTL-a, RTL Danas. Ako se podsjetimo nedavnog odlaska reporterke Nataše Božić na N1, u tom kontekstu ne možemo govoriti o Murti i Kurti, jer nikako nije riječ samo o kozmetici. Dok je Božić prije RTL-a bila poznata kao beskompromisna novinarka Novog lista, o čijoj je orijentaciji zasad besmisleno raspravljati, Mirjanu Hrgu oni s pamćenjem duljim od jednostanične papučice znaju kao ekspozituru najgoreg huškačkog novinarstva iz razdoblja grozomornih HRT-ovih »Motrišta«, popularnije znanih kao »Mokrišta«.

Pa čak i ako znamo da je Božić na N1 otišla u potrazi za novim profesionalnim izazovom, ne možemo se ne zapitati je li proradila čuvena ženska intuicija, a možda i nešto drugo.

Kako bilo, Božić se zasad spasila, a kako će biti ostalima, to zna samo onaj koji je Hrgu doveo na RTL, probudivši je iz zimskog sna na Al Jazeeri Balkans. No budući da je riječ o javnome, itekako vidljivom poslu, sve će se ubrzo znati u vezi s RTL-om.

Kao i u vezi sa svim ostalim.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze