Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 1
Sutra: 6° 6° 1
21. siječnja 2020.
Komentar Sanje Modrić

Premijerkina ekonomija znojenja

Premijerkina ekonomija znojenja
Premijerkina ekonomija znojenja
Autor:
Objavljeno: 3. siječanj 2011. u 12:41 2011-01-03T12:41:56+01:00

Dan i noć dužni smo biti obliveni vrelim znojem kako bismo 2012. godinu dočekali u mnogo boljem stanju nego ovu. Veliko je pitanje jesu li naši lakomisleni građani, preko pečenog odojka i fino frkane orahnjače, čuli i upamtili išta od svega toga što im je preporučila Jadranka Kosor. Da jesu, prepoznali bi odmah da njene riječi navješćuju veliki zaokret budući da su dosad u Hrvatskoj najviše prosperirali upravo oni koji se apsolutno nikad nisu oznojili.

Kad bilo koji premijer govori, ljudima je pametno da širom otvore ušesa. Jerbo predsjednik vlade, to se razumije, nikad ne brblja bez veze. Premijer svima šalje važne poruke i pruža najbolji putokaz jer zna što je dobro i preporučljivo za stanovništvo i državu te kako će svima biti bolje. Premijer ima u malom prstu ekonomska i društvena kretanja ne samo u zemlji, nego i u svijetu kao takvome, potpuno je svjestan svih problema s kojima se hrvamo, kristalno mu je jasno zašto do njih dolazi i ima rješenja da se ti problemi anuliraju.

Prema tome, jedan mudar narod nikad neće zvjerati okolo kad mu se obraća predsjednik vlade nego će upijati njegove riječi i izvlačiti iz njih poučne zaključke. Ako narod ima imalo soli u glavi, bit će zahvalan što besplatno i na vrijeme dobiva perfektne preporuke za budućnost i prosperitet, kako svoj, tako i opći. Ne voditi računa o tome što nam premijer govori, pustiti da njegovi savjeti idu u vjetar, kroz jedno uho unutra, kroz drugo van, pa to je obično sumanuto samoubojstvo. Samo budala će biti gladna ako joj rumene jabuke same padaju ravno pod nos.

Razni premijeri u raznim državama pružaju svojim građanima smjernice upravo za Novu godinu. Ukazuju im dokle su stigli na kraju jednog razdoblja, kamo treba ići i kojim putem jer to je svjetlo potrebno svima. Svaki premijer, naravno, odabere naglasiti upravo ono što je bitno za brži napredak njegove zemlje.

Zato je i naša premijerka, u sam osvit 2011., posjetivši rodilište, savjetovala svim hrvatskim ljudima što moraju činiti za postizanje osobnog uspjeha i ostvarivanje ključnih nacionalnih ciljeva. Osnovna je stvar u ovom njenom obraćanju naciji ta da se svi, cijele ove godine, moramo jako i konstantno znojiti. Dan i noć dužni smo biti obliveni vrelim znojem kako bismo 2012. godinu dočekali u mnogo boljem stanju nego ovu. Veliko je pitanje jesu li naši lakomisleni građani, preko pečenog odojka i fino frkane orahnjače, čuli i upamtili išta od svega toga što im je preporučila Jadranka Kosor. Da jesu, prepoznali bi odmah da njene riječi navješćuju veliki zaokret budući da su dosad u Hrvatskoj najviše prosperirali upravo oni koji se apsolutno nikad nisu oznojili.

 No, još je važnije da je znojenje, u stvari, novi Vladin razvojni projekt kojim je premijerka aktivno kreirala uvjete za veliku ekspanziju domaće ekonomije. U ova teška vremena, našu postrecesijsku šansu moramo stvoriti sami, a ona je u proizvodnji i plasmanu svih artikala za kojima postoji velika potreba kad se cijela nacija neprestano i pojačano znoji.

To su, recimo, maramice za otiranje kože, dezodoransi, sapuni, jastučići za ispod pazuha, trake znojnice za na čelo, zatim preparati s kalijem koji u tijelu postaje deficitaran usljed velikog gubitka tekućine, onda hrana bogata kalijem poput krumpira, kiselog mlijeka, paradajza i ribe i raznih drugih jestivih proizvoda, potom flaširana voda i lagana bezalkoholna pića za iznureni organizam, sredstva u prahu za znojne dlanove i još mnogo, mnogo toga.

Eto to je taj spasonosni pravac razvoja i prostor za ozbiljna domaća i strana ulaganja u 2011. Premijerka je jasno rekla što treba. Ali Hrvati kao Hrvati. A poslije će kukati i proklinjati Vladu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.