Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
24. siječnja 2020.
foto: P.FABIJAN
foto: P.FABIJAN
Autor:
Objavljeno: 14. prosinac 2010. u 9:45 2010-12-14T09:45:12+01:00

Cinkao je potpredsjednika Vlade Polančeca, ministra Vukelića i HDZ-ovca Krešimira Ćosića, Ježića i Buljubašića. Neki sada cinkaju čak i Sanaderovu kćer glumicu da ništa ne valja kako glumi.

Proces čišćenja septičke jame, koju je nehotice otvorio Sanader kad se ustobočio na Jadranku Kosor i njenu ekipu konvertita, pretvorio je cinkanje u nacionalni sport broj jedan. Zbog sastanka u Vladi povodom operacije pljačkanja državnog novca za račun blagajne HDZ-a i za privatne džepove, cinkao je Sanadera, šefa carine Barišića i Ratka Mačeka direktor iz državnog Croatia osiguranja Damir Mihanović.

Kad su se prepali za svoju kožu, Barišića, Sanadera i Nevenku Jurak odcinkali su i drugi direktori i državni dužnosnici. Čim su ga stisli istražitelji, anonimni žicar Bojan Dimić otkucao je Nevenku Jurak da joj je izdao 50 lažnih računa za proviziju od 10 posto.

Barišića i Sanadera prokazao je i član Uprave Hrvatskih šuma Darko Beuk. Direktor HEP-a Ivan Mravak cinkao je Barišića i Sanadera za Fimi mediju, a uz to još i čelnike HAC-a za malverzacije kod kupovine trafostanica. Sanader me tjerao da im dajem novac za HDZ – u suzama je zavapio Mravak, ali naravno tek kad mu je voda došla do grla. Dodatnu revnost da se suprotstavi protunarodnom kriminalu pokazao je Mravak odjednom i u vezi sa strujom i drugim zanimljivim slučajevima.

Cinkao je potpredsjednika Vlade Polančeca, ministra Vukelića i HDZ-ovca Krešimira Ćosića, Ježića i Buljubašića. Direktor TLM-a Ivan Košan cinkao je u svom resoru, ne dalje. Neki sada cinkaju čak i Sanaderovu kćer glumicu da ništa ne valja kako glumi.

Polančec, koji se više okrenuo onostranome, ipak je otkucao Šeksa i Kosoricu. HDZ-ov rizničar Barišić cinkao je ministra kulture Božu Biškupića da je novac u torbama nosio u inozemstvo. Josip Sapunar, član uprave Kalmetinog HAC-a zadužen za financije, provalio je svog ministra Kalmetu.

HDZ-ovci svaki dan cinkaju Sanadera. Čak je i ponizni posinak bivšeg premijera Gordan Jandroković našao pogodan trenutak kad će za povijest izjaviti da je Sanader patetični lažljivac koji je pobjegao podvijena repa. Najnovija je stvar da uvaženi profesori i kolege Mirjane Sanader cinkaju premijerovu gospođu da je za nju morao biti izmišljen besmisleni kolegij na fakultetu.

Član uprave državne banke Protega cinkao je nekoliko ministara da su naređivali kome Poštanska banka mora dati kredit imao ili nemao uvjeta za njega. Bivši prijatelji iz HDZ-a cinkali su bivšeg ministra Kirina Kiro Prosviro da je novcem MUP-a plaćao Jurakici još i više nego što je tražila.

Otkucan je Mladineo, stari lisac premazan svim mastima iz Vladine agencije za okoliš, da je zamračio 700 milijuna.

 Barišić je odcinkao Sanadera, ali i Jadranku Kosor da je upravo od Sanadera izrijekom saznala za crni fond od 2,3 milijuna kuna. Isto onako kako su šutjeli kao zaliveni svi ti bivši »veliki prijatelji«, »prisni suradnici«, »uvaženi kolege« i unakrsni kumovi, odreda tipovi koji se ranije pred Sanaderom nisu usudili ni nakašljati, tako danas otkucavaju jedni druge uzduž i poprijeko.

Era cinkanja zapravo je tek počela jer tek ćemo čuti kako o raznim paketima vezane trgovine u sustavu koji je jednu kriminalnu uslugu kupovao drugom pjevaju nova imena iz istražiteljskih bilježnica i kako će, na kraju, o svom dvoru osvetnički propjevati Ivo Sanader.

Stvari su, srećom, otišle predaleko da bi se to degutantno pranje veša silom obustavilo.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.