Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 4
Sutra: 12° 12° 4
27. siječnja 2020.
Komentar Roberta Franka

Komentar Uz ovakvu policiju netko bi mogao biti ubijen

Navijači "Hajduka" nedaleko Senja napali su potpuno krive – mlade rukometaše labinskog Rudara
Navijači "Hajduka" nedaleko Senja napali su potpuno krive – mlade rukometaše labinskog Rudara
Autor:
Objavljeno: 14. ožujak 2017. u 11:11 2017-03-14T11:11:48+01:00

Hrvatska policijo, lociraj, uhiti i transferiraj 15 luđaka koji nasred ceste zaustavljaju kombije i palicama prebrojavaju navijačka zrnca! Umjesto toga, lokalna policija privodi 15 pogrešnih torcidaša. Ispada, tvrdi policija, da su nedužni

Navijači "Hajduka" u Hrvatsku su vratili omraženu "balvan revoluciju"! Kantama i autima, divljaštvom i nasiljem, nedaleko Senja u noći sa subote na nedjelju prepriječili su jadransku magistralu! Organizirali su klasičnu sačekušu za riječke navijače! I, barem dijelom, u traženju mete napada idiotski pogriješili.

Naime, osim prave mete, riječkih navijača u prvom incidentu, u drugom incidentu, s malim vremenskim razmakom, napali su potpuno krive – mlade rukometaše labinskog Rudara.

Kako je ono, jednom zgodom na koju bolje da ga se više ne podsjeća, rekao Vladimir Šeks: locirati, uhititi, transferirati! E to treba učiniti hrvatska policija.

Hrvatska policijo, lociraj, uhiti i transferiraj 15 luđaka koji nasred ceste zaustavljaju kombije i palicama prebrojavaju navijačka zrnca! Umjesto toga, lokalna policija privodi 15 pogrešnih torcidaša. Ispada, tvrdi policija, da su nedužni.

Samo, nije jasno što su usred noći radili kod Karlobaga, gotovo 300 kilometara udaljeni od svog Splita. To policija ne zna. Ali zna da su nedužni. To pouzdano zna.

No je li ta petnaestorka navijačkih "heroja" doista nedužna ili su "nedužni"? Po drugoj verziji nedužnosti, "nedužnosti", je li moguće da im je nepoznat netko iz policije progledao kroz prste? Ono, koga briga za riječke navijače, navijače iz crvene Rijeke - možda je pomislio netko pametan u hrvatskoj policiji.

Ok, ako su stvarno nedužni, gdje su krivci, gdje su, hrvatska policijo, pravi počinitelji? Pa nije se ovaj sumanuti, suludi zločin dogodio u gradskoj gužvi gdje među tisućama ljudi nije moguće identificirati počinitelje.

Sve ono što se oko incidenta odvijalo i sve ono što je poslije uslijedilo podsjeća na loš scenarij nekog američkog filma "C" produkcije čija se radnja odvija u nekoj zabiti u kojoj vladaju pripiti i nepismeni, skloni nasilju i nepoštovanju zakona. Koje, naravno, po tom scenariju, policija ne sankcionira, nego se usput s njima nazdravi i poželi laku noć.

Dokle god hrvatska policija, posebno na periferiji gdje se ovaj terorizam dogodio, ne bude u stanju ovakve stvari u kratkom roku riješiti, povećava se, i to ozbiljno, vjerojatnost da će u hrvatskom navijačkom, prije svega torcidaškom ratu, netko biti ubijen.

Doslovno, samo igrom slučaja to se još nije dogodilo. A hoće. To je neminovnost. Uz ovakvu policiju.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze