Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 6
Sutra: 3° 3° 6
22. siječnja 2020.
Komentar Branka Mijića

Komentar Stranka depresivnih promjena

Važnije je bilo Bernardiću ove subote eliminirati svog glasnog kritičara negoli se priključiti uljuđenoj Hrvatskoj / Foto Darko JELINEK
Važnije je bilo Bernardiću ove subote eliminirati svog glasnog kritičara negoli se priključiti uljuđenoj Hrvatskoj / Foto Darko JELINEK
Autor:
Objavljeno: 26. ožujak 2018. u 15:13 2018-03-26T15:13:28+02:00

Važnije je bilo Bernardiću ove subote eliminirati svog glasnog kritičara negoli se priključiti uljuđenoj Hrvatskoj koja je na ulici branila žene od obiteljskog nasilja ili barem narcisima podržati one koje se bore protiv raka dojke

Izdaja! Izdaja! Odlazi! Odlazi!, odjekivalo je zagrebačkim ulicama te subote iz grla razočaranih desničara. Cijeli taj skup politički je bio usmjeren protiv Andreja Plenkovića koji je odlučio provesti diferencijaciju na reformski i referendumski HDZ iskoristivši Istanbulsku konvenciju kao lakmus papir. Unatoč snažnom propagandnom djelovanju Katoličke crkve i šatoraškoj logističkoj podršci na prosvjedu se okupilo premalo ljudi da bi se premijer i predsjednik HDZ-a trebao uplašiti za svoju poziciju, no sasvim dovoljno da shvati kako je dobio bitku ali ne i rat. Plenkoviću će sada ipak biti lakše, jer su se svi njegovi protivnici javno deklarirali, pa će svoju političku karijeru završiti na štitu.

Mogao je Andrej Plenković gledajući to okupljanje gubitnika ove subote samom sebi nazdraviti, pogotovo što to događanje naroda i raskol na desnici oko Istanbulske konvencije njegov glavni oporbeni konkurent nije pokušao ni na koji način iskoristiti i zaraditi bar po koji politički bod i podebljati sve mršaviji rejting popularnosti. Zaista, što su to radili ove subote dok se masa valjala ulicama na međunarodni Dan narcisa Davor Bernardić i SDP?

Je li ih netko možda vidio da su se pridružili kontrademonstrantima, većinom ženama, koje su hrabro s cvijećem u rukama pokušale razviti svoj transparent »Protiv rodne ideologije, za rodnu ravnopravnost«? Jesu li stali između Bojane Genov i aktivistica Ženske mreže i zapjenjenih demonstranata koji su im se unosili u lice i vikali isto što i Plenkoviću tjerajući ih van iz Hrvatske? Ne, Davor Bernardić i SDP ni ove subote, kao ni svih ranijih subota, tjedana i mjeseci, nisu našli za potrebno pokazati građanima Hrvatske na čijoj su to oni strani i kakve stavove zastupaju.

Davor Bernardić i SDP ove su subote u sigurnosti Iblera isključivali iz svog članstva bivšeg ministra Milanovićeve Vlade Miranda Mrsića jer je dotični odbio povući svoj prijedlog Zakona o doprinosima! Važnije je bilo Bernardiću ove subote eliminirati svog glasnog kritičara negoli se priključiti uljuđenoj Hrvatskoj koja je na ulici branila žene od obiteljskog nasilja ili barem narcisima podržati one koje se bore protiv raka dojke. Mrsić nije dobio narcis već nogom u guzicu, jer se Davor Bernardić nije odrekao samo njega već i, kako je Mrsić napisao, »radnika, sindikata i civilnog sektora koji su podržali politiku koju nose zakoni koje sam predložio«.

Da stvar bude bolja, odnosno po Bernardića i SDP gora, izbacivanje Mrsića odvijalo se u nategnutoj demokratskoj proceduri u kojoj nije sudjelovao dobar dio članova Predsjedništva, što se ponovilo i na Glavnom odboru, na kojem je 40 od 77 prisutnih bilo za isključenje. Bilo kako bilo, Mirando Mrsić nije više član SDP-a, a Davor Bernardić nezaustavljivo vodi stranku na marginu političkih zbivanja baveći se unutrašnjim neprijateljima dok mu stvarni marširaju pod nosom.

»Anemični Plenković« pokazao je puno više krvi boreći se s istima, dok apatični Bernardić svakim svojim potezom SDP sve više pretvara u jedino što zna, Stranku depresivnih promjena. A za takve nitko ne glasa.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.