Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1
Sutra: 9° 9° 1
23. siječnja 2020.
Ilustracija
Ilustracija
Autor:
Objavljeno: 5. veljača 2014. u 14:02 2014-02-05T14:02:27+01:00

Oče Vilime, ovdje nema pomoći, Hrvatska nije slučaj za nas, zovite Williama od Ockhama i njegovu britvu koja kaže: Ako imate dvije teorije koje predviđaju isto, odaberite jednostavniju

Hm, ovo će biti znatno teže od one istrage u labirintima biblioteke onog raskošnog benediktinskog samostana u Italiji, moj Adsone, promrmlja otac Vilim gladeći bradu Seana Connerya zakoračivši sa svojim pomoćnikom u potragu za ključem onog što se zbiva u Hrvatskoj.

   – Vidiš, premijer Zoran Milanović poručio je da svi koji u njegovom timu ne igraju po pravilima Bundeslige moraju otići nakon što je ministra financija Slavka Linića natjerao da smijeni svog pomoćnika Šegona koji je napravio faul za isključenje, ali Linić je još uvijek tu.

   – Da, ali je ponudio Milanoviću svoj mandat na raspolaganje poručivši time da je spreman nastaviti dalje raditi ili neka ga on sam smijeni ako više ne spada u pantzer diviziju, dometnu fra Adson poput Watsona Scherlocku Holmesu.

   – Ali, u Hrvatskoj ne postoji institucija stavljanja mandata na raspolaganje već samo neopoziva ostavka pa premijer drži da ispred sebe ima Linićev papir na kojem ništa ne piše.

   – Pa hoće li onda Linić otići ili ostati?

   – Ostat će ako prihvati da mu Milanović kadrovira i kontrolira ministarstvo, a vjerojatno i stranačke i ostale prijatelje, jer je optužena i sisačko moslavačka županica za nenamjensko trošenje sredstava...

   – Marina Lovrić Merzel? Pa ona je u kumskim odnosima s Linićem! Što je sada zgriješila? Audi, jaja, celulit...

   – Nije sada već 2012. godine kada je navodno izmišljala događaje kako bi se iz županijskog proračuna mogli platiti fiktivni računi, pa je tako za Lipovljanske susrete za domjenak to jest sokove, parizer, pivo i ostalo Commercu iz Novske plaćeno14.899,78 kuna iako načelnik općine Lipovljani Mario Ribar o tome ne zna ništa, jer je i on KUD-ove za isto počastio sa 6.500 kuna...

   – Onda je on prijavio Lovrić Merzel DORH-u i USKOK-u?

   – Ne, nego njezina donedavna šefica kabineta Jasmina Jovev koja je dobila otkaz i to javno iznijela u televizijskoj emisiji slavnog televizijskog voditelja, u kući gdje je zaposlen i njezin suprug, nakon što je cijeli svoj slučaj prethodno povjerila jednom SDP-ovom ministru.

   – Slavku Liniću?

   – Ma ne, on je kum Merzelici, njih u ovom slučaju povezuje samo timing stavljanja mandata na raspolaganje i razotkrivanja afere.

   – Koji je to Milanovićev ministar, to je zaista bundesligaški primjer da ministar potiče razotkrivanje afere koja šteti njegovoj stranci i Vladi.

   – Nitko se još nije javio, a sve koje su pitali viču uglas: Nisam ja, majke mi!

   – Pa da to nije onda ujdurma opozicijskog HDZ-a?

   – To kaže i Lovrić Merzel jer je Jovev vodila predizbornu kampanju HDZ-ovog protukandidata Ive Žinića koji joj je za to uredno platio 17 tisuća kuna iako je izbore izgubio.

   – Da je tada obznanjena ova afera možda bi ih i dobio.

   – Možda, ali ni Merzelica je nije tada smijenila iako je znala što čini.

   – A što su to, oče Vilime, Lipovljanski susreti?

   – To je manifestacija nacionalnih manjina u Hrvatskoj u sklopu koje se pokazuje bogatstvo svih tradicija i kultura, čiji je visoki pokrovitelj predsjednik Ivo Josipović, inače Merzeličin obiteljski prijatelj...

   – Oče Vilime, ovdje nema pomoći, Hrvatska nije slučaj za nas, zovite Williama od Ockhama i njegovu britvu koja kaže: Ako imate dvije teorije koje predviđaju isto, odaberite jednostavniju.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.