Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
13. prosinca 2019.
Komentar Branka Mijića

Komentar Grobnica za Mariju L.

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 27. travanj 2018. u 16:01 2018-04-27T16:01:54+02:00

Trebalo je proći tek nešto više od 10 dana, jedva 240 sati, kako bi se prokletstvo Istanbulske konvencije u Hrvatskoj obistinilo

Hvaljen Isus i Marijo! Istanbulska konvencija je žig zvijeri, Zloduha. O kakvom se žigu radi? Sveto pismo kaže to je broj zvijeri, broj jednog čovjeka, a broj je 666. Dakle, tri šestice. A šesta Božja zapovijed glasi: Ne sagriješi bludno, pozivao je putem društvenih mreža jedan fratar na demonstracije uoči tog četvrtka, 12. travnja, Anno Domini 2018.

– Dovest će nam žene, koje će biti nad Saborom i nad svime, i one će zapovijedati što će se raditi i što će se činiti. I iznad sudstva će biti, iznad pravila države, iznad svega! Postat ćemo robovi!, u televizijske kamere tog istog četvrtka s prosvjeda na splitskoj Rivi upozoravao je jedan drugi splitski franjevac.

– Neće o nama odlučivati 'babe' i 'sluškinje'!“,– kriknuo je Zlatko Hasanbegović na saborskoj raspravi o ratifikaciji zloglasne Istanbulske konvencije koja je usvojena tog petka 13.

Trebalo je proći tek nešto više od 10 dana, jedva 240 sati, kako bi se prokletstvo Istanbulske konvencije u Hrvatskoj obistinilo. Nitko ne zna zašto je Svevišnji izabrao baš malo i gotovo nepoznato Marino Selo kod Lipika, u kojem je ovog utorka, 24. travnja 2018. godine, baš jedna Marija, Marija L. (49), kako je legitimiraju crne kronike, postala prva žrtva nakon usvajanja Istanbulske konvencije.

Susjedi o Mariji, kažu novine, imaju samo riječi hvale. Opisuju je kao brižnu majku sedmero djece. Dvojica sinova otišla su trbuhom za kruhom u Njemačku jer radeći ovdje na građevini nisu imali dovoljno novca za dostojan život. Druga dvojica sinova ostala su raditi u Kutini, jedna kći radi u Antunovcu, a najmlađa još ide u srednju školu. Kći iz prvog braka ima dvoje djece a briga o unucima Mariji je predstavljala veliku radost...

Ovog utorka oko 13.30 sati vatrogasci i policija dobili su dojavu o požaru, ugasili su vatru koja je buknula u jednoj od prostorija kuće, a potom se proširila na druge prostorije te zahvatila dio krova i ostavu u dvorištu. U prostoriji u kojoj je buknuo požar vatrogasci su pronašli tijelo nesretne žene. Jednom od sinova član lokalnog DVD-a rekao je: »Nije se ugušila od dima. Mama je udavljena«.

Na veliko čudo katoličkih prelata i njihovih križara Marija L. nije bila ni iznad sudstva, ni iznad države, a kamo li iznad svega, jer bi, da je tako svemoćna, danas bila živa. A pravi mirakul, o kojem bi i Hrvatska biskupska konvencija sa svim raspoloživim egzorcistima trebala raspraviti, je činjenica da Mariju L. nije ubio taj »žig Zloduha« poznatiji kao Istanbulska konvencija, već njezin suprug, Željko L. (54). Tog utorka 24. travnja, samo desetak dana i niti 300 sati nakon što je Sabor ratificirao Istanbulsku konvenciju, on je užetom zadavio suprugu, potom je zapalivši u kući. Na zidu bunara ostavio je ženskim ružem ispisanu oproštajnu poruku: »Posljednja želja da smo zajedno u grobu«.

Policija ga je predvečer pronašla kako bezbrižno spava u šumarku. Izmjereno mu je više od dva promila alkohola u krvi. Višekratno je prijavljivan za obiteljsko nasilje, suprugu je stalno mlatio mrtav pijan a za to nikada nije odgovarao. A i zašto bi? Pa neće o njemu odlučivati babe i sluškinje! Neće njemu iznad Sabora, gdje je Hrvatima samo Bog, biti valjda žena! Što je to on, uostalom, učinio? Žigosao zvijer, zadavio Zloduha, zapali tri šestice.

Tko zna, možda bi za svoju priču na sudu Željko L. mogao imati ne tri već 30 svjedoka.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.