Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 4° 1
Sutra: 4° 4° 1
11. prosinca 2019.
Komentar Branka Mijića

Komentar Dr. Nedrk

arhiva NL
arhiva NL
Autor:
Objavljeno: 26. siječanj 2018. u 14:48 2018-01-26T14:48:29+01:00

Predavanje o PMS-u nije održao  dr. Asim Kurjak, mr. Darko Milinović ili neki treći doktor, već se u žensku utrobu zavukao dr. Nedrk Ladislav Ilčić, guslač HRT-a, čelnik HRAST-a i savjetnik ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek 

Žene, za prvog dijela ciklusa kad je estrogen dominantan, boljeg su raspoloženja, u progesteronu su malo mirnije, onih par dana prije menstruacije kada su u PMS-u, uhvati ih malo testosterona, e onda su…

Ne, nije to studentima održao predavanje dr. Asim Kurjak, mr. Darko Milinović ili neki treći doktor, već se u žensku utrobu zavukao dr. Nedrk Ladislav Ilčić, guslač HRT-a, čelnik HRAST-a i savjetnik ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek. Možda bi baš ministrica kao pretpostavljena Ilčiću i kao žena mogla pojasniti koje je to specijalizacije dr. Ilčić, što joj savjetuje i kako je tretira između dvije periode, je li ginekolog ili endokrinolog? Ili, možda, oboje?

I vrijedi li ta analiza četiri tisuće kuna mjesečnog honorara koliko si Ilčić, uz solilokvije o mjesečnici, zaradi uz plaću na Prisavlju? Pa ako vrijedi i ako je neophodan, zašto traći to silno medicinsko znanje i zasluženi honorar ne privređuje tamo gdje mu je i mjesto, u Ministarstvu zdravstva, savjetujući, nakon ministara vanjskih poslova i kulture, dr. Milana Kujundžića?

Mogla bi dr. sc Nina Obuljen Koržinek, i sama violinistica, zapitati svog savjetnika Ladislava Ilčića, u čije to diple puše kada studentima želi ogaditi Istanbulsku konvenciju kako ne bi »ugrozila temeljne vrijednosti koje određuju hrvatski narod« sljedećim riječima: »Rodne teorije koje se uvode Konvencijom govore o tome da bih ja mogao reći 'OK, ja sam muškarac, ali ja biram da sam žena i ne smijem biti sputan tim organom nego moram biti drugog spola'. To je nemoguće. Postoje biološke razlike. Kod žena imate tu povezanost tjelesne i emocionalne komponente«.

Mogao bi i mr. sc. Andrej Plenković, kao predsjednik Vlade u čijoj se većini nalazi i jedan zastupnik HRAST-a, upitati malo Ilčića za zdravlje nakon što javno iznosi teze o tome kako »muški i ženski mozak drugačije razmišljaju i drugačije percipiraju stvari« zaključivši kako je zbog toga »promjena spola zapravo nemoguća«.

Nije to prvi put da nas Ilčić u zdrav mozak udara svojim seksističkim, rasističkim i uvredljivim pseudotezama, od kojih je konstatacija kako nikada nije masturbirao najsimpatičnija.

Ona o muslimanima koji su »biološki jači od Europljana jer imaju puno djece« koja »nisu ista kao naša« i koja »imaju drugačiji mentalitet« pa će nam »promijeniti kulturu«, bila bi dovoljna da nikada više ne dobije državnu službu, a kamo li dva puta savjetničko mjesto u ministarstvima Vlade.

Kada su hormoni u pitanju, možda bi se dr. Nedrk mogao educirati kod onih koji o tome nešto više znaju. Primjerice, kod profesora Miroslava Dumića, koji u jednom novinskom intervjuu objašnjava kako je »poremećaj diferencijacije spola definitivno najkompliciranije područje u endokrinologiji«.

U Hrvatskoj se, kaže, na svakih pet do šest tisuća djece rodi jedno dijete s tzv. dvosmislenim spolom. Odluku o budućem spolu i odgoju novorođenog djeteta donosi ekipa koju vodi endokrinolog, u dogovoru s roditeljima, i to na temelju rezultata opsežnih biokemijskih i molekularnih pretraga.

Dakle, ne moramo biti idioti ako mislimo da na ovom svijetu postoje hermafroditi.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.