Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
20. siječnja 2020.
Komentar

kolumna BRANKO MIJIĆ Ruke nevinije od Bandićevih

BRANKO MIJIĆ Ruke nevinije od Bandićevih
BRANKO MIJIĆ Ruke nevinije od Bandićevih
Autor:
Objavljeno: 17. prosinac 2018. u 17:46 2018-12-17T17:46:04+01:00

Želim vjerovati da je nevin, pokušala se javnosti opravdati sada već bivša SDP-ovka Ana Komparić Devčić za svoje pretrčavanje u pomoć izbornom pobjedniku nakon izbora Milanu Bandiću postavši tako dvanaesta članica njegovog saborskog Kluba zastupnika.

Zagrebački gradonačelnik mogao bi postati istoznačnicom za perpetum mobile samo da je do izbora godina, dvije duže, i samo da je više SDP-ovaca u Saboru. Bio bi to svjetski fenomen da netko s jednim osvojenim mandatom u konačnici postane premijerom nastavi li se ovo postizborno preletavanje i preslagivanje. Kada smo već pomislili da nakon Tomislava Sauche, koji je bio osoba od najvećeg povjerenja Zorana Milanovića, njegov šef kabineta, i Milanke Opačić, koju je postavio za potpredsjednicu svoje Vlade i potpredsjednicu Sabora, nema više nikog bliskog bivšem premijeru koji bi mu post festum zabio nož u leđa, dogodilo se preobraćenje Ane Komparić Devčić.

Znaju dobro svi koji imalo poznaju Zorana Milanovića što misli i kako je govorio o Milanu Bandiću. Pogotovo je to poznato onima s kojima se i privatno družio, imajući toliko povjerenja u njih da im je prepuštao i vlastitog sina da ga vode na utakmice »Rijeke« na Kantridi. Uostalom, svi oni koji imalo prate politiku znaju da je početak kraja političke karijere Zorana Milanovića bio tihi državni udar iz šatora u Savskoj koji je tamo niknuo uz veliku pomoć Bandićevih prijatelja. Drugim riječima, svatko onaj tko imalo drži do Zorana Milanovića, ili mu barem duguje zahvalnost za vlastitu političku i profesionalnu karijeru svojih bližnjih, ne bi trebao imati nikakvog posla s Bandićem.

No SDP već dugo liči na Klub liječenih alkoholičara u kojem svi na terapeutskim sastancima na Ibleru svečano obećaju kako više neće piti i štetiti stranci, a čim izađu trče u prvu birtiju ili pak utjehu utapaju u Bandiću. Što je to u esdepeovom biću da ga vodi Bandiću? Koji im je, što je više optužnica za koje se zatvor traži, ljepši i draži! I za kojeg, lijepo je to rekla i priznala Ana Komparić Devčić, »žele vjerovati da je nevin«! Kao što želimo vjerovati u nevinost naših bližnjih kada im se stavlja na teret nešto grozno i sramotno, nešto razumu neobranjivo i neprihvatljivo, toliko da nam kao nada ostaju samo vjera i pogled u Nebo.

Na isti ili sličan način i mi želimo vjerovati da Ana Komparić Devčić nije prebjegla Milanu Bandiću ni zbog čega drugoga osim zbog istih onih razloga zbog kojih je do jučer bila tako bliska sa Zoranom Milanovićem. Isto tako želimo vjerovati da je Tomislav Saucha spašavao Plenkovićevu Vladu zbog svega samo ne zbog optužnice kojom se tereti za počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti. Želimo vjerovati i da je Milanka Opačić nevina kad joj se spočitava da se Bandiću prodala iz interesa, baš kao što želimo vjerovati u nevinost Ivana Vrdoljaka koji je raskolio HNS i minirao Anku Mrak-Taritaš isključivo iz duhovnih i duševnih razloga.
Iskreno želimo vjerovati da su i njihove ruke nevine ili nevinije od Bandićevih.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.