Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 1
Sutra: 13° 13° 1
24. siječnja 2020.
Fotografije s porukom

Izložba "Psi anđeli" otvorena do 4. listopada

Foto Roberto Orlić
Foto Roberto Orlić
Autor:
Objavljeno: 20. kolovoz 2015. u 7:38 2015-08-20T07:38:00+02:00

''Psi anđeli'' pomagači su upravo osobama s određenim poteškoćama, a pse odgajaju, treniraju i za nove vlasnike pripremaju stručnjaci iz Centra za rehabilitaciju Silver

Neki od nas nikad ne šeću sami. Neki od nas uvijek imaju društvo - ugodno, domišljato, ono koje nas oraspoloži bez obzira na sve… Neki od nas ne znaju što su teškoće, dok drugi misle da su njihovi problemi najveći.

Kako bi Varaždinci i prijatelji te posjetitelji baroknog grada doživjeli osvježavajuću pozitivnu energiju, Muzej anđela, u suradnji s Centrom za rehabilitaciju Silver iz Zagreba, od 21. kolovoza svojim posjetiteljima nudi razgledavanje zanimljive i nesvakidašnje izložbe, koja je naišla isključivo na odobravanje i odlične reakcije, a nazvana je ''Psi anđeli''.

Plakat Psi anđeli
Psi anđeli Roberta Orlića

 Radi se o izložbi fotografija u crno-bijeloj tehnici, čiji je autor Roberto Orlić, pokušao pomoći Centru Silver pri prenošenju poruke o važnosti zapošljavanja osoba s invaliditetom. ''Psi anđeli'' pomagači su upravo osobama s određenim poteškoćama, a pse odgajaju, treniraju i za nove vlasnike pripremaju stručnjaci iz Centra za rehabilitaciju Silver. Centar za rehabilitaciju Silver je ustanova socijalne skrbi i jedinstvena organizacija u ovom dijelu Europe koja u rehabilitaciju osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju uključuje rad s psima pomagačima (psi vodiči, rehabilitacijski i terapijski psi). Temeljne odrednice svih aktivnosti su rehabilitacija, orijentacija i mobilitet u prostoru korisnika. Centar pruža usluge osobama s tjelesnim i/ili intelektualnim oštećenjem te djeci s teškoćama u razvoju, čime izravno utječe na njihovu kvalitetu života i socijalnu uključenost u zajednicu.

Fotografije iz kojih je vidljiva ljubav prema životinjama, ali i nužnost integracije zdravih i osoba s invaliditetom te pomicanje granica, u Muzeju anđela bit će postavljene od 21. kolovoza pa sve do početka listopada. U razdoblju do 30. kolovoza izložba ''Psi anđeli'' bit će dostupna za razgledavanje svakodnevno od 10 do 22 sata, a potom od 10 do 13 te od 17 do 20 sati. Ulaz je besplatan.

 Nastavno na izložbu, Muzej anđela priprema i još par iznenađenja za ljubitelje anđela i kućnih ljubimaca, no detalji će biti otkriveni početkom rujna. Želite li izmamiti pokoju informaciju o čemu se radi, navratite u Muzej anđela i pokušajte sami dokučiti kakav će se događaj održati za četveronožne ljubimce i njihove vlasnike…

O autoru izložbe valja izdvojiti sljedeće: Roberto Orlić rođen je 24. srpnja 1967. godine u Puli gdje je završio osnovnu i srednju školu. Na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu diplomirao je 1997. godine. Osim ljubavi prema životinjama, u sebi je dugo nosio i ljubav prema fotografiji tako da napušta veterinarsku profesiju i u potpunosti se posvećuje ovoj vizualnoj umjetnosti. Jedno vrijeme honorarno radi za tjednik Nacional, a zatim i Globus, a 2010. godine prelazi u fotografsku agenciju Cropix gdje radi do 2013. Trenutno živi i radi u Kanadi.  

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.