Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
26. siječnja 2020.
HAK

Zbog požara na cesti između Gornjeg Jelenja i Meje, zatvoren izlaz Hreljin na A7

Zbog požara na cesti između Gornjeg Jelenja i Meje, zatvoren izlaz Hreljin na A7
Zbog požara na cesti između Gornjeg Jelenja i Meje, zatvoren izlaz Hreljin na A7
Autor:
Objavljeno: 30. srpanj 2016. u 19:22 2016-07-30T19:22:00+02:00

NOVO 23.00 Zbog požara na državnoj cesti DC501 između Gornjeg Jelenja i Meje, za sav promet zatvoren je izlaz Hreljin na autocesti A7 u smjeru Gornjeg Jelenja. Obilazni pravac je preko Rijeke. 

Kako je javio Hrvatski autoklub (HAK) u 22,40 sati, na A2 Zagreb-Macelj pred naplatom Trakošćan u smjeru Slovenije kolona je oko kilometar; na A3 Bregana-Lipovac, pred graničnim prijelazom Bajakovo na izlasku iz zemlje kolona je oko 5,5 km.

Povremeno pojačan promet je naA1 Bosiljevo2-Lučko u smjeru Zagreba. Na naplati Lučko, na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče, u oba smjera nema čekanja.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila, najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona bit će u nedjelju od 12 do 23 sati. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1, Ličkoj magistrali.

Pojačan je promet putničkih vozila na graničnim prijelazima: ulazak - Zaton Doli; izlazak - Metković; Tovarnik; Bajakovo (5,5 km);oba smjera - Karasovići; Klek; Macelj; Rupa.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

------------------

Zbog požara na državnoj cesti DC501 između Gornjeg Jelenja i Meje, za sav promet zatvoren je izlaz Oštrovica na autocesti A6 Rijeka -Zagreb, u smjeru otoka Krka. Alternativni pravac je preko Rijeke. Za one koji idu prema unutrašnjosti, alternativni pravac je autocesta A7 i dalje autocestom A6 Rijeka-Zagreb prema unutrašnjosti.

Kako je javio Hrvatski autoklub (HAK) u 18, 40 sati, kolone su na: A1 pred naplatom Lučko na izlasku prema Zagrebu oko 2 km; na ulasku nema dužih čekanja kao i na naplati Demerje; A2 Zagreb-Macelj pred naplatom Trakošćan u smjeru Slovenije oko 4 km; povremeno zaustavljanje i propuštanje vozila kod čvora Krapina gdje je kolona oko 1-2 km; A3 Bregana-Lipovac, pred graničnim prijelazom Bajakovo na izlasku iz zemlje oko 9 km; pred graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija u smjeru Slovenije oko kilometar; Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima Crikvenici, Novom Vinodolskom, Zadru, Šibeniku, Splitu, Stobreču, Omišu, Makarskoj i Dubrovniku.

Zbog pojačanog prometa povremeno se vozi usporeno na uz moguće kraće zastoje: A1 Zadar-Split-Ploče u oba smjera; A4 Zagreb-Goričan u oba smjera; A6 Rijeka-Zagreb u smjeru mora;

Istarskom ipsilonu; Krčkom mostu u oba smjera; državnoj cesti DC1 (staroj karlovačkoj cesti) između Zagreba i Karlovca te duž cijele dionice kroz Liku i Dalmaciju; na cestama u Istri; državnoj cesti DC102 Krk-Baška-Šmrika; državnoj cesti DC425 čvor Karamatići (A1)-Ploče.

Pojačan je promet putničkih vozila na graničnim prijelazima: ulazak - Dubrava Križovljanska (15 minuta), Pasjak, Gornji Brgat (2 sata), Aržano, Prud, Mali Prolog, Bregana, Goričan, Metković;

izlazak - Maljevac, Stara Gradiška, Slavonski Brod, Tovarnik; a u oba smjera: Bajakovo (izlazak 9 km), Vitaljina (2 sata), Karasovići, Kaštel (ulazak sat i pol), Plovanija, Macelj, Klek, Zaton Doli, Rupa.

Do završetka radova preko graničnog prijelaza Županja promet će teći preko 5 kolničkih traka, a ne preko 10 redovnih. Moguće su gužve i duža čekanja na prelazak državne granice, posebice vikendima.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Tijekom dana očekujemo pojačan promet vozila u trajektnim pristaništima osobito prema Cresu, Rabu, Pagu te u trajektnim lukama Rijeka, Zadar i Split.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu