Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1n
Sutra: 9° 9° 1n
22. studenoga 2019.
HAK

ŠPICA SEZONE Iako je vikend iza nas, promet je na autocestima i danas vrlo gust

Foto Damir Škomrlj
Foto Damir Škomrlj
Autor:
Objavljeno: 6. kolovoz 2018. u 8:56 2018-08-06T08:56:04+02:00

Pojačan je promet povremeno na autocestama A1 Zagreb-Split-Dubrovnik, A2 Zagreb-Macelj, A6 Rijeka-Zagreb, A7 Rupa-Rijeka, te na zagrebačkoj i riječkoj obilaznici, izvijestio je u ponedjeljak Hrvatski auto-klub (HAK).

Zbog prometne nesreće na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Ivanja Reka i Kosnica u smjeru Bregane, vozi se otežano u kolonama oko jedan km iz smjera Sesveta (A4) i iz smjera Rugvice (A3).

Zbog vrlo gustog prometa kolone su na zagrebačkoj obilaznici (A3) iz smjera Jankomira prema ulasku na autocestu A1 u Lučkom kolona je oko 5 km; na autocesti A3 Bregana-Lipovac pred naplatom Bregana u smjeru Slovenije kolona je terenih vozila oko 2 km; na autocesti A1 od Zagreba prema Karlovcu, vozi se povremeno usporeno i u kolonama.

Do završetka radova za sav promet, osim za pješake, zatvoren je granični prijelaz Dvor. Predviđeno trajanje radova je šest mjeseci. Moguće je koristiti granični prijelaz Hrvatska Kostajnica/Bosanska Kostajnica.

Do 30. rujna 2018. zbog građevinskog miniranja povremeno se zatvara cesta kod graničnog prijelaza Gornji Brgat – dva puta tjedno između 13 i 17 sati u trajanu po 20 minuta.

Zbog radova na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence, uz semafore.

Do 30. listopada zbog izbjegavanja prometnih gužvi na graničnom prijelazu Metković/Doljani zabranjen je promet turističkim autobusima. Iz smjera Dubrovnika i Splita za BiH autobusi se preusmjeravaju u Opuzenu/Pločama na granični prijelaz Nova Sela (čvor Čeveljuša). Autobusi čiji turistički programi uključuju realizaciju na području

Turističke zajednice grada Metkovića mogu, uz propusnice, voziti kroz Metković, a preusmjeravaju se na granični prijelaz Prud.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

Zbog povremeno pojačanog priljeva vozila u pojedinim trajektnim lukama moguća su odstupanja od uobičajenog reda plovidbe.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.