Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
11. studenoga 2019.
Oprez

HAK: Jak vjetar usporava promet

HAK: Jak vjetar usporava promet
HAK: Jak vjetar usporava promet
Autor:
Objavljeno: 14. siječanj 2018. u 22:12 2018-01-14T22:12:00+01:00

 Zbog jake bure na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina). Jak vjetar usporava promet i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić, no autocesta je otvorena za sve skupine vozila, javio je Hrvatski autoklub (HAK) u 22 sata.

Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Gorskom kotaru, a ima je i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Bosiljevo.
Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u Gorskom kotaru, Lici, sjeverozapadnoj Hrvatskoj te dijelu Dalmacije, a slab snijeg mjestimice pada u dijelu Slavonije. Zbog kiše koja se ledi u dodiru s tlom vozi se sporije na dionici autoceste A6 između tunela Tuhobiča i čvora Vrbovsko.

Zbog niskih temperatura na cestama u unutrašnjosti moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. HAK vozače poziva da voze opreznije, podsjeća ih da prilagode brzinu uvjetima na cestama, pripaze na sigurnosni razmak između vozila te na put ne kreću bez zimske opreme.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.