Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
12. prosinca 2019.
Oprez u prometu

Dionica A6 Kikovica-Delnica otvorena samo za osobna vozila, katamarani ne voze

Autor:
Objavljeno: 20. ožujak 2018. u 7:40 2018-03-20T07:40:00+01:00

Snijeg otežava vožnju mjestimice u Lici, Gorskom kotaru i zaleđu Dalmacije, a mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorena je autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, a obilazak za ostala vozila je državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar, izvijestio je u utorak Hrvatski autoklub (HAK).

Na Jadranskoj magistrali DC8 između Bakra i Senja zbog jakog vjetra zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a od Karlobaga do Svete Marije Magdalene, na autocesti A7 Draga-Šmrika i lokalnoj cesti LC58107 Kraljevica-Križišće promet je zabranjen još za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II.skupina).

Na autocesti A1 između južnog dijela tunela Sveti Rok i vijadukta Božići brzina je ograničena na 60 km/h zbog snijega nošenog vjetrom.

Snijeg otežava vožnju mjestimice u Lici, Gorskom kotaru i zaleđu Dalmacije, a mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje.

Mjestimične magle ima na cestama kroz Gorski kotar. Zbog niskih temperatura moguća je poledica. Na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale DC8 veća je opasnost od odrona. Vozače HAK upozorava da ne kreću na put bez zimske opreme.

Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima dok je zabrana prometa za kamione s prikolicom tegljače s poluprikolicom na pojedinim cestama u Lici, Zadarskoj županiji, u Gorskome kotaru i u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

U prekidu su katamaranske linije: Mali Lošinj – Cres – Rijeka i Novalja – Rab – Rijeka.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.