Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 1
Sutra: 11° 11° 1
27. veljače 2020.
Vjetar i snijeg na prometnicama

Autocesta Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica otvorena za sva vozila osim za kamione i tegljače s prikolicama

Snimio Sergej DRECHSLER
Snimio Sergej DRECHSLER
Autor:
Objavljeno: 13. veljača 2018. u 14:03 2018-02-13T14:03:57+01:00

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorena je Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene. U prekidu je katamaranska linija Novalja – Rab – Rijeka. Krčki i Paški mostovi otvoreni su za sve skupine vozila

ZAGREB U 13 sati proglašen je prestanak zimskih uvjeta na autocesti A1 između čvorova Bosiljevo 2 i Brinje te je A1 Zagreb-Split-Ploče otvorena za sve skupine vozila, javio je Hrvatski autoklub (HAK).

Od 12,45 sati otvorena je autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (osim za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, zbog zimskih uvjeta).

Krčki i Paški mostovi otvoreni su za sve skupine vozila.

Prestanak je zimskih uvjeta na cestama u Istri: DC44 Čvor Nova Vas (A9) – Ponte Porton (Ž5209) – Buzet (D201) – čvor Lupoglav (A8), DC48 Čvor Baderna (A9) – čvor Baderna (Ž5209) – Pazin – čvor Rogovići (A8), DC64 Pazin (D48) – Podpićan – Vozilići (D66), DC201 GP Požane-Buzet (D44), ceste na području Grada Pazina i na svim cestama u središnjoj Istri i Ćićariji

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorena je Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Zbog jakog vjetra na autocesti A7 Draga-Šmrika i Jadranskoj magistrali između Bakra i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostava vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Snijeg otežava promet u Istri, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Lici, Gorskom kotaru i dijelom u Slavoniji. Na pojednim cestama vozi se otežano zbog snijega na kolniku. Oprezno treba voziti i po mokrim i skliskim kolnicima od kiše u Dalmaciji.

Zbog niskih temperatura moguća je poledica u unutrašnjosti. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i ne kreću na put bez zimske opreme.

Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na cestama u Gorskom kotaru, Lici i dijelu središnje i sjeverozapadne Hrvatske i Istre, uključujući državnu cestu DC1 na dionici Karlovac-Grabovac-Vaganac-Korenica-Udbina-Gračac-Knin, DC3 Gorski kotar između Zdihova i Kikovice, autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo i Kikovica (isključivanje tegljača i prikoličara na čvoru Kikovica u smjeru Zagreba i odmorištu Vukova Gorica u smjeru Rijeke.)

Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na više cesta u sjeverozapadnoj i središnjoj Hrvatskoj, Lici i Zadarskoj županiji, Gorskom kotaru i sjevernom Primorju.

Sljemenska cesta je otvorena za sav promet uz uporabu zimske opreme. Državna cesta DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno zatvorena je za sav promet zbog snježne vijavice.

Zbog sniježnih zapuha za sav promet zatvorene su: ŽC5032 Gornje Jelenje-Mrzla Vodica-Crni Lug, ŽC5062 Ličko polje-Lukovo, ŽC5094 Jasenak-Stalak, LC58033 Vrbovsko-Mlinari i LC 58031 Zalesina(DC 3) – Stari Laz.

U prekidu je katamaranska linija Novalja – Rab – Rijeka.

Zbog vremenskih uvjeta očekuju se kašnjenja vlakova koji voze kroz Gorski kotar od 20-ak minuta.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.