Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 2n
Sutra: 8° 8° 2n
10. prosinca 2019.
Ne brzajte

Donosimo popis najgorih mogućih novogodišnjih odluka - nemojte si stvarati pritisak u siječnju

Izvor: Pixabay
Izvor: Pixabay
Autor:
Objavljeno: 27. prosinac 2018. u 7:16 2018-12-27T07:16:52+01:00

Nova godina za mnoge označava novi početak, ali i mnoge nove odluke koje jedva čekaju ostvariti u siječnju.

Novogodišnje odluke su ravne onome da krećete na dijetu baš u ponedjeljak. Nije bitan dan niti trenutak za odluku, već je bitno da se iste pridržavate.

Svake godine velik broj ljudi stavlja na papir svoje odluke jer imaju osjećaj da će u siječnju, nekim čudom sve to početi ostvariti. Donosimo listu najgorih novogodišnjih odluka.

Dat ću otkaz

Naravno da čovjek uvijek treba stremiti boljem radnom mjestu, plaći i napredovanju. Ali, u žaru novogodišnjih odluka ne treba biti prioritet odmah dati otkaz. Kako kažu na realbuzzu, nikako nije dobra ideja pijan nazvati šefa i dati otkaz jer, „nova je godina“. Koncentirajte se na to da posao koji imate, obavljate najbolje što možete. Pronađite u njemu neku pozitivnu stvar zbog koje ste u startu pristali na obavljanje istog. R

aširite vidike upisom na nove tečajeve, učeći nove stvari i stvarajući nova iskustva. Prijavite se na natječaje koji vas zanimaju i nemojte biti očajni ako do prvog veljače ne nađete posao iz snova. Ljudima su potrebne godine da nađu posao koji vole i obavljaju ga sa smiješkom. 

Naći ću ljubav svog života i udati se

Lijepo je naći ljubav svog života i jednog dana imati vlastitu obitelj. Ali, to ne smije biti prioritet u smislu da nađete prvu osobu koja vam udijeli kompliment i zadovoljite se nečim prosječnim. Vjerujemo da vam je dosta pitanja o tome kada ćete se oženiti, imati djecu ili slično, ali nemojte se time opterećivati. Možda nekoga upoznate baš za doček, ali nemojte na silu tražiti ljubav. Ona vas ionako nađe kad se najmanje nadate.

Izgubit ću 15 kilograma i postati fit

Nećete preko noći izgubiti niti jedan kilogram dok se zaista ne odlučite na taj korak. Ne preporučujemo stavljati na papir nemoguće odluke zbog kojih ćete se poslije osjećati grozno jer ih možda nećete ostvariti. Ako vam je cilj izgubiti koji kilogram nakon blagdana, uzmite si vremena. Pronađite odgovarajući dijetu, uvrstite u program tjelovježbu i pomalo. Nije poanta dijete da smršavite nevjerojatne kilograme preko noći, već da promijenite životni stil na bolje. Pravilnom prehranom i tjelovježbom, izgubiti ćete višak kila, ali i početi živjeti zdravo. Neka vam to bude cilj u novoj godini.

Putovanja diljem svijeta

Prekrasan je osjećaj putovati i otkrivati nove gradove, države i mjesta za koja niste ni znali da postoje. Ali, nije realno postaviti cilj da ćete baš u ovoj godini stalno putovati, ili zakačite iglice na zemljopisnu kartu s destinacijama na svim kontinentima. Nikako nemojte u trenutku kupiti jednosmjernu kartu za novu avanturu, ako nemate detaljan financijski plan i program. Radije se odlučite za samu ideju putovanja. Krenite s jednodnevnim izletima, uzmite city break na planini ili si jednostavno priuštite dan wellnessa u obližnjem centru. Nemojte raditi pritisak oko toga da morate negdje otići, neka to bude spontano. Nikad ne znate kakve troškove vam nosi nova godina niti kako će vam biti na poslu. Radije si recite da ćete putovati i smatrajte i iskoristite svaki prijeđeni kilometar kao putovanje i novu destinaciju.

Novogodišnje bi odluke prvenstveno trebale biti vezane uz rad na sebi. Posvetite se više sebi, vježbajte, meditirajte i okružite se voljenim ljudima. Neka vam nova godina donese pregršt prekrasnih stvari i nemojte raditi nepotrebne popise. Ne kaže se bez veze da vam život može proći dok vi planirate.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.