Štrajk u školama

Ministrica Divjak nakon sastanka s Plenkovićem: “Premijer je upoznat sa svim rješenjima, odluka je na njemu”

Hina

Foto: Igor Soban/PIXSELL

Foto: Igor Soban/PIXSELL

Ministrica Divjak nije htjela govoriti o detaljima ponuđenih rješenja rekavši kako "bi ipak pustila da premijer dalje komunicira"



Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila u četvrtak navečer novinarima, nakon razgovora s premijerom Andrejem Plenkovićem, da je premijera upoznala s mogućim rješenjima štrajka učitelja, te je ustvrdila da je na premijeru odluka u kojemu će trenutku dalje reagirati.  


“Razgovarali smo o mogućim rješenjima i on je sada sa svime upoznat i na njemu je odluka u kojem će trenutku dalje reagirati”, rekla je u ministrica Divjak po izlasku iz Banskih dvora, a njezinu izjavu objavila je N1 televizija.


Ministrica Divjak nije htjela govoriti o detaljima ponuđenih rješenja rekavši kako “bi ipak pustila da premijer dalje komunicira”.




Premijer Plenković i ministrica Divjak susreli su se u četvrtak poslijepodne u Banskim dvorima i razgovarali o aktualnostima vezanim uz štrajk učitelja.


S tim u vezi, Divjak je istaknula kako je “važno da ne razmišljamo samo o materijalnom položaju, nego općenito o statusu naših učitelja i nastavnika”. 


Nikoga ne zanima odnos među političarima nego rješenja


Novinare je zanimalo i kakav je njezin odnos s premijerom i utječe li to na razrješavanje problema, a ministrica Divjak smatra kako se “mora izmaknuti u razgovoru o odnosima među političarima, jer to sigurno nikoga ne zanima”.


“Ono što ljude zanima je rješenje, ono što roditelje zanima jest hoće li djeca na vrijeme završiti školsku godinu, ono što zanima učitelje je kako i na koji način se njihov status može unaprijediti”, istaknula je ministrica Divjak.